Lidhje

Media Arkivi

Maqedoni:Shoqata e gazetarëve për ligjin e medias


Në Maqedoni, shoqata e gazetarëve reagoi ndaj projekt-ligjit për median të hartuar nga qeveria. Gazetarët e vlerësojnë atë si diktatorial pasi sipas tyre synon të ketë kontroll të madh ndaj mjeteve të informimit të të gjitha llojeve: atyre elektronike dhe të shkruara . Ndërkohë, ndër vërejtjet kryesore të Komisionit Evropian që i bëhen Maqedonisë është mungesa e bashkëpunimit midis autoriteteve qeveritare dhe shoqatave të gazetarëve lidhur me ligjin që do të rregullonte veprimtarinë e medias në këtë vend.

XS
SM
MD
LG