Lidhje

Media Arkivi

Fushata në Shqipëri


Fushata zgjedhore ne Shqiperi nisi sot pa transparencen financiare te kerkuara nga ligji. Nje studim i fundit ka nxjerre se partite ende nuk kane shlyer borxhet qe u kane kompanive nga zgjedhjet e kaluara, nderkohe qe po hyjne me shume shpenzime ne nje fushate te re. Studiuesit e jetes politike dhe vezhguesit e pavarur vendore pohojne se publikimi i fondeve te partive eshte nje detyrim ligjor, dhe nje domosdoshmeri per demokracine shqiptare. Dy dekadat e fundit partite shqiptare asnjehere nuk kane treguar se kush i mbulon financat e tyre.

XS
SM
MD
LG