Lidhje

Media Arkivi

Filmi The Ghost Army


Jeta është shpesh më e çuditëshme se sa fantazia, siç vërren regjisori Rick Beyer kur mëson se një Ushtri Fantazmë amerikane ndihmon në mundjen e Gjermanisë gjatë Luftës së Dytë Botërore. Historia mbahej sekret për dekada dhe pasi ajo u hap për publikun. Beyer-it iu deshën tetë vjet ta formulonte atë me fragmente filmike, intervista me veteranë dhe krijime artistike nga ushtarët në front. Ai krijoi filmin e parë dokumentar për këtë njësi që nuk kishte për detyrë të luftonte, por të çorientonte armikun.

XS
SM
MD
LG