Lidhje

Media Arkivi

Çështja e strehimit të familjeve rome


Rreth 40 familje rome me afro 200 pjesetare po jetojne ne qiell te hapur prej 10 ditesh vetem 2 kilometra larg nga qendra e Tiranes. Nje firme ndertimi i largoi nga nje zone ku jetonin prej 20 vjetesh, per te ndertuar pallate, ndersa ministria e punes dhe ceshtjeve sociale u ofroi per strehim disa reparte ushtarake te braktisura. Avokati i Popullit, diplomate nga SHBA dhe Bashkimi Europian u bene thirrje autoriteteve shteterore qe e zgjidhin problemet e pakicave rome si ceshtje te drejtave njerezore, dhe jo si nje teme administrative.

XS
SM
MD
LG