Lidhje

Media Arkivi

Arkeologjia shqiptare


Arkeologët shqiptarë thanë se kanë zbuluar amfora dhe pjesë anijesh antike në thellësitë e detit të Durrësit. Ata thonë se zbulimet e fundit shtojnë argumente te reja në debatet mbi ekonominë dhe tregtinë e hershme të Ilirisë në Detin Mesdhe, nga Kroacia deri në Spanjë dhe Afrikë. Korrespondenti ynë, Ilirian Agolli, bisedoi për këto gjetje me profesor Adrian Anastasin, drejtues i arkeologjisë nënujore të Shqiperisë.

XS
SM
MD
LG