Lidhje

Media Arkivi

Zbulohet mozaik i lashtë në Kosovë


Fshati Dresnik i Kosovës fshihte një sekret të lashtë nën tokën e tij - një mozaik të periudhës romake. Mozaiku shumëngjyrësh është një nga gjetjet më të rëndësishme në Kosovë në katër dekadat e fundit dhe zbulimi i tij ka gëzuar si arkeologët ashtu edhe familjen në tokën e së cilës ai u gjet.

XS
SM
MD
LG