Lidhje

Media Arkivi

Vdekshmëria e fëmijëve në Shqipëri


Sipas nje raporti global mbi vdekshmerine foshnjore te UNICEF dhe Organizates Boterore te Shendetesise, Shqiperia ka ulur afro dy here e gjysme vdekshmerine e femijeve nen 5 vjeç. Mjeke te njohur dhe drejtues te shendetesise shqiptare pohojne se ende ka shume pune per te rritur cilesine e mjekimeve ndaj femijeve. Sipas tyre, vdekshmeria foshnjore eshte me e larte ne zonat me te varfera, ku edhe kultura mjekesore eshte me e dobet.

XS
SM
MD
LG