Lidhje

Media Arkivi

Dita e SIDAs


Drejtues të shëndetit publik në Shqipëri bënë të ditur sot në ditën botërore kundër HIV-it dhe Sidës se gjatë këtij viti janë shtuar edhe 96 persona të tjerë që janë prekur nga ky virus. Mjekët thonë me shqetësim se vetëm 5 për qind e popullatës është kontrolluar nëse është infektuar nga HIV/AIDS, ndërsa më shumë se gjysma e atyre që po e përhapin, nuk e dinë fare që bartin virusin HIV. Krahas shtimit të kontrolleve masive, doktorët kërkojnë më shumë kontrolle tek nënat shtatzana, sepse 25 fëmijë të sapolindur e kanë marrë virusin nga nëna.

XS
SM
MD
LG