Lidhje

Loretta Lynch bën betimin


Vice President Joe Biden, accompanied by Loretta Lynch's father Lorenzo Lynch, second from left, and Loretta Lynch's husband Stephen Hargrove, second from right, administers the oath of office to Loretta Lynch as the 83rd Attorney General of the U.S. duri

Në Departamentin Amerikan të Drejtësisë Loretta Lynch bëri betimin si Prokurorja e Përgjithshme e Shteteve të Bashkuara, në një ceremoni e cila u drejtua nga Zëvendëspresidenti Joe Biden.

Lynch bëhet gruaja e parë afrikano-amerikane në këtë post. Ajo pason

zotin Eric Holder, afrikano-amerikani i parë në këtë post, i cili u largua nga posti pasi shërbeu për 6 vjet. Senati voti të enjten për konfirmimin e zonjës Lynch, duke i dhënë fund një procesi që zgjati për 6 muaj, mes debateve lidhur me mbështetjen që ajo i ka dhënë ajo urdhërave ekzekutivë të Presidentit Obama.

Zonja Lynch merr drejtimin e departamentit të drejtësisë kur kanë mbetur më pak se dy vjet në mandatin e dytë të presidentit Obama dhe në një periudhë kur sjelljet e policisë dhe gjendja e të drejtave civile në SHBA, po ndiqen me kujdes pas disa vdekjeve me përfshirjen e oficerëve të policisë, që kanë shkaktuar protesta masive.

Disa kritikë fajësuan zotin Holder për ato që u cilësuan si veprime të nxituara për të kritikuar policët lidhur me këto raste.

XS
SM
MD
LG