Lidhje

Në kërkim të El Chapos


This photo provided by Mexico's attorney general, shows the most recent image of drug lord Joaquin "El Chapo" Guzman before he escaped from the Altiplano maximum security prison in Almoloya, west of Mexico City, July 12, 2015.
This photo provided by Mexico's attorney general, shows the most recent image of drug lord Joaquin "El Chapo" Guzman before he escaped from the Altiplano maximum security prison in Almoloya, west of Mexico City, July 12, 2015.

Joaquin Guzman, i njohur si El Chapo, është personi më i kërkuar sot në botë. Një operacion ndërkombëtar është vënë në lëvizje për të kapur kreun e një karteli të fuqishëm meksikan, pasi ai u arratis nga burgu në Meksikë.

Guzman, shihet në videon e regjistruar në burg disa sekonda para se të zhdukej nëpër një tunel të hapur në kabinën e dushit që kishte në qeli. Tuneli arrinte deri tek një strukturë e ndërtuar jashtë perimetrit të burgut.

Në qelinë e të burgosurit u gjet një zog i ngordhur që autoritetet mendojnë se mund të jetë përdorur për të provuar cilësinë e ajrit në tunel. Vetë Guzman nuk pati problem për ta përshkuar tunelin prej afro 1500 metrash që ishte i ventiluar dhe i ndriçuar.

Deri tani janë marrë në pyetje 18 punonjës burgu lidhur me tunelin dhe arratisjen, që e ka vënë në pozitë të vështirë presidentin meksikan Enrique Pena Nieto, pasi ai e kishte trumpetuar kapjen e El Chapos si një fitore në luftën e administratës së tij kundër karteleve të drogës. Guzman kërkohej prej 13 vjetësh, që kur ishte arratisur nga burgu gjatë vuajtjes së një dënimi të mëparshëm. Joaquin Guzman është kreu i kartelit Sinaloa, një ndër më të rrezikshmit dhe më të fuqishmit të trafikut të drogës në Meksikë.

XS
SM
MD
LG