Lidhje

Pozita e gruas shqiptare në Mal të Zi


Pozita e gruas shqiptare në Mal të Zi, si në politikë ashtu edhe në postet publike, është në nivelin më të ultë në rajon.

Studimet dhe sondazhet e ndryshme vendore dhe ndërkombëtare tregojnë për një diskriminim të grave shqiptare si në pushtetin vendor ashtu edhe në atë qendror.

Ndërkohë, gratë shqiptare në Mal të Zi kërkon hapësirën e nevojshme për angazhimin e barabartë në jetën shoqërore, politike dhe ekonomike të vendit. Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj përgatiti kronikën.

XS
SM
MD
LG