Lidhje

Plani për imigrantët has kundërshtime


European Commission
European Commission

Plani i Komisionit Evropian për të zgjidhur krizën më të rëndë të imigrantëve në Evropë në disa dekada, po hash qysh tani në kundërshtime.

Plani përfshin një “mekanizëm të drejtësisë” që u kërkon vendeve të pranojnë një numër të caktuar refugjatësh ose të paguajnë një gjobë de-fakto.

Vende si Polonia dhe Hungaria kanë refuzuar një numër të madh imigrantësh myslimanë, duke cituar shqetësime se pranimi i tyre do të destabilizojë shoqëritë e tyre homogjene.

Propozimet, përfshi një rekomandim për të hequr kufizimet e vizave për shtetasit turq, do të hidhen në vote në Parlamentin Evropian në qershor.

XS
SM
MD
LG