Lidhje

Maqedoni, kriza politike rikthen protestat

  • Isak Ramadani

Në Maqedoni, në mungesë të gjetjes së një zgjidhjeje për krizën politike, duket se ekziston mundësia e thellimit të saj. Sonte janë paralajmëruar protesta të shoqërisë civile të mbështetura edhe nga opozita. Nga frika se gjykata kushtetuese mund të shfuqizojë ligjin për veprimtarinë e prokurorisë së posaçme, protestuesit kanë vendosur që të dalin në rrugë në mbrojtje të këtij institucioni të ri që mbështetet nga një pjesë e mirë e qytetarëve dhe nga komuniteti ndërkombëtar.

XS
SM
MD
LG