Lidhje

Programet infiltruese të NSA publikohen në internet


FILE - The National Security Administration campus in Fort Meade, Md., where the U.S. Cyber Command is located. The U.S. military has launched a newly aggressive campaign of cyberattacks against Islamic State militants.

Një numër programesh të fuqishme për të infiltruar kompiuterat, të krijuara nga Agjencia për Sigurinë Kombëtare, NSA, janë bërë publike në mënyrë misterioze në internet. Nxjerrja e tyre mund të kompromentojë operacionet e zbulimit të kësaj agjencie dhe të vërë në rrezik informatat që përmbajnë rrjetet kompiuterike të qeverisë dhe korporatave amerikane.

Një dosje me programet për t’u futur ilegalisht në kompiutera u shfaq disa ditë më parë. Programet kanë aftësinë të çajnë sistemet mbrojtëse të kompiuterit, duke u dhënë mundësi hakerëve të marrin nën kontroll operimin e rrjetit dhe modifikimin e informacionit në të.

Agjencia e Sigurisë Kombëtare, NSA nuk ka bërë komente.

Programet u bënë publikenga një grup i quajtur Shadow Brokers – Ndërmjetësit e Fshehtë, i cili i ka ofruar për shitje për çmimin më të lartë.

XS
SM
MD
LG