Lidhje

Kufiri Kosovë-Mali i Zi, debate të reja


Në Kosovë, Komisioni Shtetëror për matjen e territorit dhe njohës të fushës së matjes së hapësirës gjeografike, prezantuan të premten të gjetura të ndryshme lidhur me sipërfaqjen e territorit të Kosovës, pas shënimit të kufirit me Malin e Zi. Debatet rreth kësaj çështjeje janë ringjallur pas raportit të komisionit të themeluar nga qeveria i cili pohon se marrëveshja që çoi në krizë të thellë politike nuk e dëmton territorin e Kosovës. Por, ekspertët dhe opozita ngulin këmbë se Kosova humbë mbi 8 mijë hektarë tokë nëse ratifikon marrëveshjen e cila është kusht për liberalizimin e vizave.

XS
SM
MD
LG