Lidhje

Kosovë, studim mbi shkallën e korrupsionit në gjyqësor

  • Leonat Shehu

Në Prishtinë, Grupi për Studime Juridike dhe Politike publikoi një studim sipas të cilit qytetarët e Kosovës janë të pakënaqur me punën e gjyqësorit, posaçërisht në fushën e luftës kundër korrupsionit. Hulumtimi nxjerr në pah se shumica e të anketuarve kanë deklaruar se ryshfeti në institucionet e drejtësisë mbetet i lartë. Që nga përfundimi i luftës, sistemi i drejtësisë në vend ka mbetur fusha më e kritikuar dhe në sirtarët e gjykatave të vendit mbeten me mijëra çështje të pazgjidhura.

XS
SM
MD
LG