Lidhje

Kërkime arkeologjike në Luginën e Drinos


Arkeologë shqiptarë dhe italianë përfunduan një mision te ri kërkimesh për qytetet antike në Luginën e Drinos në Gjirokastër. Kërkimet pritet të prodhojnë planimetri dhe të dhëna për disa nga vendbanimet e vjetra si dhe publikime të reja. Arkeologët synojnë të përfundojnë edhe kërkimet gjeofizike për Teatrin e Sofratikës dhe Qytetin e Antigonesë ku do të kryhen gërmime vitin e ardhshem

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG