Lidhje

Raporti: Civilët në SHBA kanë më shumë armë se ata në çdo vend tjetër


Një raport i ri tregon se civilët në Shtetet e Bashkuara kanë më shumë armë se ata në çdo vend tjetër, duke zotëruar gati 40 për qind të 857 milion armëve në duart e tyre.

Anketa e Armëve të lehta me bazë në Gjenevë njoftoi të hënën, se amerikanët kanë 393 milionë armë zjarri - më shumë sesa të gjithë civilët në 25 vendet e tjera të përfshira në anketë.

India dhe Kina, të cilat secila kanë popullsi prej rreth 1.3 miliardë njerëzish, erdhën respektivisht në vendin e dytë dhe të tretë.

Kontrolli i armëve është një temë e nxehtë politike në Shtetet e Bashkuara, pas një valë të shtënash masive në shkolla dhe vende publike.

Administrata Trump ka thënë se do të punojë për të përmirësuar sigurinë në shkolla, por nuk ka bërë kërkuar ndonjë legjislacion të ri kombëtar për kontrollin e armëve.

Administrata e Trump ka thënë se do të punojë për të përmirësuar sigurinë e shkollës, por nuk ka bërë thirrje për legjislacion të ri kombëtar për kontrollin e armëve.

XS
SM
MD
LG