Lidhje

SHBA: Administrata do të kufizojë të drejtën për azil në kufirin me Meksikën


Administrata e presidentit Trump po merr masa për të kufizuar kërkesat për azil kufirin amerikan me Meksikën, duke përcaktuar kushdo hyn SHBA mënyrë paligjshme, nuk do ta drejtë.

Sipas udhëzimit fundit, përkohshëm, departamentit Sigurisë Kombëtare dhe atij Drejtësisë thuhet se presidenti ka autoritet kufizojë drejtën për azil dhe mund ta bëjë këtë me anë një njoftimi zyrtar.

Përfaqësuesi i Bashkimit Amerikan për Liritë Civile, Shaw Drake i tha Zërit Amerikës se e sheh këtë masë këtë si n përpjekje për ndaluar karvanin e imigrantëve po i afrohet SHBA- nëpërmjet Meksikës.

Karavani ka qenë në fokusin e Presidentit Donald Trump, i cili ardhjen e tij a ka quajtur "pushtim" dhe një çështje "emergjente". periudhën para zgjedhjeve 6 nëntorit për Kongres, presidenti Trump e ka përmendur shpesh karvanin dhe kërcënimin ai paraqiste sipas tij.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG