Lidhje

Misty - Platforma robotike me sistem të hapur


Një kompani robotike shpreson të mundësojë praninë e robotëve në çdo shtëpi dhe biznes, duke përdorur një platformë që mund të programohet dhe përpunohet për një gamë të gjërë përdorimesh dhe përdoruesish. Korrespondetja e Zërit të Amerikës Deana Mitchell i hedh një vështrim një prej robotëve me përshtatshmëri më të madhe në botë të quajtur Misty.

“Dikush i padëshiruar....më mirë largohu sepse kam dhënë alarmin.”

Nëse dyshoni se dikush po ju vjedh gjërat, Roboti Misty mund të jenë vëzhguesi juaj. Nëse dikush ka nevojë për ndihmë, Misty mund ta bëjë këtë. Ian Bernstein është me kompaninë MistyRobotics.

“Duam të krijojmë një robot të gjithanshëm dhe që është i lehtë të programohet dhe ka shumë aftësi teknike”.

Kompania ‘MistyRobotics’ thotë se produkti i saj ka një platformë të hapur dhe të përparuar që mund të programohet për t’iu përshtatur nevojave specifike.

“Na lindi ideja nga fakti që jemi në një kohë kur kemi përparime teknologjike si njohja e zërit, apo aftësi të tjera nga ‘Microsoft’ apo ‘IBM’ për njohjen e objekteve apo që mundësojnë përshtatjen e zërit tek robotët. Pra kombinimi i të gjitha këtyre vetive të mundëson krijimin e këtyre aftësive të mahnitshme”, thotë Ian Bernstein me kompaninë MistyRobotics.

Roboti mund të zgjasë duart për të kapur diçka apo të përdorë sende të tjera. Sensorë të ndryshëm e aftësojnë të njohë zërat dhe të lëvizë lehtësisht duke përdorur procesorë që përdoren për celularët. Roboti madje mund të programohet që të shkojë të karikohet në stacionin e posaçëm.

“Besojmë se këta robotë duhet të jenë në gjendje të bëjnë shumë gjëra të ndryshme.”

Zoti Bernstein thotë se para robotit Misty ai krijoi Sphero, një top robotik të kontrolluar nga telefoni inteligjent. Po ashtu ai krijoi BB-8, bazuar në personazhin e filmit “Star Wars”, roboti më i shitur i kompanisë deri tani.

“Përfundimisht gatimi, pastrimi dhe larja e rrobave si dhe ndihma por edhe prania e robotit si një mik i shtëpisë”, thotë Ian lidhur me synimet e programit të robotit Misty.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG