Lidhje

Koreja e Jugut hedh poshtë ligjin kundër abortit


Gjykata Kushtetuese e Koresë Jugut hodhi poshtë enjten një ligj 65-vjeçar i cili ndalonte abortin.

vendimin historik gjykatës lartë vendit thuhej se ndalimi ishte jokushtetues dhe se kufizonte drejtën e gruas për vendosur për veten e saj.

Vendimi i enjtes ishte përgjigje ndaj një ankimi paraqitur nga një mjek i cili kishte kryer rreth 70 aborte paautorizuara.

Ndalimi pritet shfuqizohet automatikisht 1 janar vitit 2021, përveç rastit nëse ligjvënësit hartojnë një ligj për ta hequr gradualisht kufizimin.

Ligji ndalonte abortet Korenë e Jugut ishte një nga rreptët në botën e zhvilluar. Një grua e cila abortonte mund përballej me deri një vit burg, ndërsa një mjeku kryente një tillë, rrezikonte deri dy vjet heqje lirie.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG