Lidhje

Qindra ish prokurorë federalë, analizë mbi akuzat për pengim të drejtësisë


Qindra ish prokurorë federalë kanë nënshkruar një letër, ku thuhet se Presidenti Donald Trump do të ishte akuzuar për pengim të drejtësisë, nëse ai do të kishte qenë një person i zakonshëm.

Raporti i Prokurorit të Posaçëm Robert Mueller zbuloi se fushata e Trump nuk kishte bashkëpunuar me Rusinë për të ndërhyrë në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016, por citoi rreth 12 raste, në të cilat presidenti mund të jetë përpjekur të pengojë drejtësinë. Prokurori i Përgjithshëm William Barr dhe Zëvendës Prokurori i Përgjithshëm Rod Rosenstein pastaj ndërhynë, duke thënë se faktet e sjella nga zoti Mueller ishin të pamjaftueshme për të ngritur akuza për pengim të drejtësisë nga Presidenti.

Por ish-prokurorët bëjnë të qartë në letrën e tyre, se janë të mendimit se provat anojnë më shumë në drejtimin tjetër.

Letra e ish-prokurorëve u publikua të hënën nga grupi “Protect Democracy”, i formuar dy vjet më parë, që është vazhdimisht kritik ndaj administratës Trump.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG