Lidhje

Rusi: Bie besimi tek Presidenti Putin


Besimi i rusëve tek Presidenti Vladimir Putin ka rënë nivelin ulët të gjashtë viteve fundit, megjithëse miratimi i tij publik mbetet ende i lartë, sipas një sondazhi organizatës anketuese Levada, i publikuar mërkurën

Miratimi i publikut për Presidentin Putin ra ndjeshëm pas masës jopopullore të vitit 2018 për rritur moshën e pensionit dhe pas uljes vazhdueshme ardhurave, por është stabilizuar muajt e fundit dhe është rritur paksa duke arritur 68 për qind, sipas anketës.

Megjithatë, besimi i publikut te Putini ka vazhduar bjerë dhe janar arriti 35%, një rënie e mprehtë krahasuar me vitin 2017, sipas anketuesve.

Denis Volkov, sociolog i organizatës, tha se niveli janar ishte i ulti nga viti 2014 kur Rusia aneksoi Krimenë, gjë solli rritjen e miratimit publikut për presidentin rus.

Presidenti Putin ka dominuar peisazhin politik Rusisë si president ose kryeministër kur erdhi pushtet vitin 1999. Mandati i tij i tanishëm Kremlin përfundon 2024, por muajin e kaluar ai shpalli ndryshime mëdha kushtetuese shihen gjerësisht si mjet për ta ndihmuar zgjasë kontrollin e tij mbi pushtetin edhe pasi largohet nga posti.

Levada tha se sondazhi u krye mes 23 dhe 29 janarit dhe se u anketuan gjithsej 1,603 njerëz gjithë Rusinë.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG