Lidhje

SHBA: Agjencia e imigracionit paralajmëron pritje të gjata për shërbimet e vizave


Agjencia federale merret me vizat amerikane ka njoftuar se do shmangë lejen e detyruar pa pagesë 70% personelit javën e ardhshme por paralajmëroi aplikantët për viza se do t’u duhet presin për një kohë gjatë.

Shmangia e këtyre lejeve pa pagesë vjen me një kosto shumë lartë do zgjasë kohën e pritjes për gjithë dhe pa garanci se ardhmen do mund t’i shmangim këto leje ardhmen”, tha Joseph Edlow, nëndrejtor për politika Agjencinë për Shërbimet e Shtetësisë dhe Imigracionit (USCIS)

Kthimi tek procedura normale operacionale kërkon ndërhyrje Kongresit për financuar agjencinë deri fund vitit fiscal 2021”, shtoi ai.

Megjithëse agjencia tha se parashikon vazhdojë funksionojë për pjesën e mbetur këtij viti fiskal, mbyllet 30 shtator, shkurtime thellashpenzimesh, përfshirë reduktimin e numrit punonjësve me kontratë, do ndikojnë tek gjitha funksionet e saj. Mes tjerash, USCIS menaxhon lejet e punës, kërkesat për azil, aplikimet për kartat e gjelbra dhe proesin e shtetësisë.

USCIS ndryshon nga shumica e agjencive tjera, sepse merr fonde kryesisht nga pagesat për shërbimet ofron. Pandemia e koronavirusit i ka shkurtuar këto ardhura me 50 për qind sepse ka pasur pak aplikime.

Kongresi e hodhi poshtë kërkesën e agjencisë për fonde emergjence maj, duke thënë se USCIS ka gjithë fondet i duhen për pjesën e mbetur vitit fiskal.

Muajin e kaluar, agjencia njoftoi se do rrisë pagesat për shërbimet e saj, duke filluar nga 2 tetori.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG