Lidhje

SHBA: 27 nga 50 shtete me rritje të rasteve me COVID nga gushti në shtator


Njëzet e shtatë shtete amerikane nga 50 gjithsej pësuan një rritje infeksioneve reja me COVID-19 gjatë muajit shtator. Sipas një analize agjencisë Reuters bën një krahasim me situatën paraqitej një muaj parë (gusht) rritja e madhe u shënua shtetin e Uiskonsit prej 111 për qind.

Shtetet qendrore amerikane si Dakota e Veriut ajo e Jugut dhe Uiskonsin shënuan një rritje rasteve prej shumë se 50 për qind nga muaji muaji, ashtu sikurse Montana, Jutah, Virxhinia Perëndimore dhe Uajoming.

Illinoi shënoi rritjen vogël mes 27 shteteve, me 5 për qind nga gushti shtator. Të vetmet shtete këtij rajoni ku infeksionet e reja pësuan rënie ishin Ohajo dhe Indiana.

Shtetet e Bashkuara raportuan 1.18 milionë raste reja shtator krahasuar me 1.41 milionë gusht. total rang vendi, numri i infeksioneve arriti 7.26 milionë shtator krahasuar me 6.05 milionë fund gushtit, një rritje prej 19 për qind.

Mes shteteve ku infeksionet pësuan rënie nga gushti shtator është Kalifornia, shënoi rënien madhe me 50 për qind, ndjekur nga Nevada me 49 për qind dhe Florida me 47 për qind. Ndërkohë 25 shtator Florida njoftoi heqjen e gjitha kufizimeve ndaj bizneseve, duke lejuar baret e restorantet funksionojnë me kapacitet plotë.

Shumë biznese gjithë Shtetet e Bashkuara vazhdojnë zbatojnë masa drejt reduktimit kostove kushtet kur kufizimet për shkak pandemisë u kanë ulur fitimet.

Kompania Walt Disney Co njoftoi martën se do largojë nga puna afërsisht 28 mijë punonjës, kryesisht parqet e saj tematike, ku numri i vizitorëve ka rënë për shkak pandemisë, veçanërisht Kaliforni, ku Disneyland vazhdon jetë i mbyllur.

Njëzet e një shtete raportuan një numër madh vdekjesh shtator krahasuar me gushtin, me përqindjen madhe shënuar shtetet e Dakotës Veriut atë Jugut, Uiskonsin dhe Uajoming.

Shtetet e Bashkuara raportuan 22,300 vdekje shumë shtator krahasuar me 28,700 gusht, duke e çuar numrin total vdekjeve vend mbi 207,000. Numri i pacientëve shtruar spital me COVID-19 ra me 15 për qind shtator krahasuar me fundin e gushtin shënoi rreth 30,000 shtrime spital. Kalifornia dhe Teksasi shënuan numrin lartë pacientëve shtruar me mbi 3,000 secili. Vermont shtatori u mbyll me vetëm një pacient shtruar në spital.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG