Lidhje

SHBA: Nënsekretari i Mbrojtjes pozitiv për COVID-19


Pentagoni konfirmoi se Nënsekretari i Mbrojtjes për Politikat Anthony Tata është prekur nga COVID-19. Sipas Pentagonit, zoti Tata dhe disa persona tjerë ishin ekspozuar ndaj virusit gjatë takimit me një delegacion lituanez ku përfshihej Ministri i Mbrojtjes Raimundas Karoblis, i cili ka rezultuar pozitiv për COVID.

"Zoti Tata u testua sot dhe ka rezultuar pozitiv për COVID-19 dy teste njëpasnjëshme. Ai do izolohet shtëpi për 14 ditët e ardhshme përputhje me protokollet e Qendrës për Kontrollin e Sëmundjeve," thuhet një deklaratë Pentagonit.

Gjurmimi i mëtejshëm i kontakteve po bëhet nga zyrtarët e Departamentit Mbrojtjes cilët mund kenë pasur kontakt me nënsekretarin Tata dhe delegacionin lituanez, thuhej deklaratë.

CDC-ja, thirrje për mos udhëtuar për festën e Falenderimeve

Infeksionet e koronavirusit Shtetet e Bashkuara kanë shpërthyer duke iu afruar shifrës 12 milionë. Me 11.7 milion raste deri tani, SHBA ka numrin lartë rasteve me COVID-19 se kudo tjetër. SHBA ka gjithashtu numrin lartë vdekjeve botë nga koronavirusi, me mbi 250 mijë vdekur.

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) dhe një aleancë e tre grupeve profesionale mjekësore nxorrën deklarata enjten, ku u bënin thirrje amerikanëve qëndrojnë shtëpi për Festën e Falënderimeve javës ardhshme.

Ata druhen se rastet e koronavirusit dhe vdekjet mund rriten shumë nëse amerikanët nuk i ndryshojnë planet e tyre tradicionale për festën.

"Rastet pozitive pikuan pas Ditës rënëve, Ditës Pavarësisë, Ditës Punëtorëve dhe tani - dy javë pas Halloween-it", thanë Shoqata Amerikane e Spitaleve, Shoqata Amerikane e Mjekësisë dhe Shoqata Amerikane e Infermierëve një letër përbashkët hapur.

"Rritja rekord po përjetojmë, po rezulton një përhapje dhe infeksion pakontrolluar komunitet tashmë ka mbingarkuar sistemet shëndetësore disa zona dhe fund fundit do konsumojë kapacitetin e sistemit tonë kujdesit shëndetësor dhe mund reduktojë burimet e kujdesit shumë zona vendit tonë ".

Deklarata e CDC- u bëri thirrje amerikanëve mos udhëtojnë për parë familjarët e tyre dhe "festojnë shtëpi me njerëzit me cilët jetojnë."

Deklarata e CDC- erdhi vetëm një javë para Ditës Falënderimeve dhe pasi shumë amerikanë kishin bërë plane rregullime udhëtimi për pushimet.

"Shtyrja e udhëtimit dhe qëndrimi shtëpi është mënyra e mirë për mbrojtur veten dhe tjerët këtë vit," thotë deklarata e CDC-.

Mbyllja e shkollave Nju Jork

Sistemi i shkollave publike qytetin e Nju Jorkut, i madhi SHBA i parë sistem i madh shkollash u rihap gjatë pandemi koronavirusit, u mbyll përsëri enjten për shkak një numri rritje rasteve COVID-19 qytet.

"Na duhet luftojmë valën e dytë. Shkollat tona kanë qenë sigurta, jashtëzakonisht sigurta. Duhet t’i mbajmë tilla. Nuk mund vazhdojmë thjesht me një strategji ka funksionuar parë kur kushtet po ndryshojnë, kemi nevojë për rikalibrim", tha Kryetari i Bashkisë, Bill de Blasio.

"Kemi nevojë dalim me rregulla edhe rrepta për t'i bërë shkollat funksionojnë dhe testimi do jetë absolutisht i rëndësishëm".

Zoti De Blasio tha gjithashtu se ka ngjarë brenda dy javësh ndalohet ngrënia ambiente mbyllura restoranteve qytetin e Nju Jorkut si edhe se palestrat dhe bizneset e tjera do duhet mbyllen.

Masa reja mbylljeje

Shtetet e Ohajos dhe Kaliforni kanë vendosur ndalim qarkullimi nga ora 10 e mbrëmjes deri orën 5 mëngjesit një përpjekje për kontrolluar valën e koronavirusit. Ohajo e filloi enjten ndalim-qarkullimin do të jetë fuqi për 21 ditë. Kaliforni, masat e izolimit fillojnë shtunën mbrëmje për 41 nga 58 qarqet e shtetit, do jenë fuqi deri 21 dhjetor.

Pandemia sjell rënie gazet shkaktojnë efektin serë SHBA

Një studim nga Bloomberg-NEF ka zbuluar se gazet shkaktojnë efektin serë shkaktuara nga ekonomia amerikane pritet bien 9.2% këtë vit, një nivel do ishte i ulëti në 30 vjet.

Këto nivele reja i fusin Shtetet e Bashkuara rrugën e duhur për përmbushur angazhimet e saj për marrëveshjen e klimës Parisit SHBA e nënshkroi gjatë administratës ish-Presidentit Obama. Por Presidenti Donald Trump i nxorri Shtetet e Bashkuara nga marrëveshja.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG