Lidhje

Instagrami bllokon llogarinë e Robert F. Kennedy Jr për postime të rreme ndaj vaksinave


Photo by: Demis Maryannakis/STAR MAX/IPx 2021 2/11/21 Robert F. Kennedy Jr. has been banned from Instagram after controversial anti-vaccine posts. STAR MAX File Photo: 12/16/14 Robert F. Kennedy, Jr. at The Ripple of Hope Gala. (NYC)

Platforma e mediave sociale Instagram ka bllokuar përgjithmonë llogarinë e Robert F. Kennedy Jr për postimin e informacionit të rremë në lidhje me vaksinat dhe COVID-19.

Në një deklaratë të mërkurën, kompania Facebook, e cila ka në pronësi Instagramin, tha, "Ne e hoqëm këtë llogari për shkak të ndarjes së përsëritur të pretendimeve të rreme në lidhje me koronavirusin ose vaksinat".

Faqja e zotit Kennedy në Facebook, e cila ka të postuara të njëjtat informacione dhe ka mbi 300,000 ndjekës, mbetet aktive.

Robert F. Kennedy Jr është djali i ish senatorit dhe prokurorit të përgjithshëm amerikan Robert F. Kennedy dhe nipi i Presidentit John F. Kennedy. Ai ka punuar për disa dekada si avokat I çështjeve të mjedisit. Vitet e fundit, ai është bërë i njohur për pikëpamjet e tij kundër përdorimit të vaksinave.

Zoti Kennedy kryeson shoqatën Mbrojtja e Shëndetit të Fëmijëve, një organizatë jofitimprurëse e cila është skeptike në lidhje me përfitimet shëndetësore që sjellin vaksinat. Kennedy ka lobuar në Kongres për t'u dhënë prindërve lëshime nga vaksinimi i detyruar shtetëror për fëmijët.

Zoti Kennedy ka thënë se nuk është kundër vaksinave, për sa kohë që ato janë të sigurta dhe thotë se ai ka vaksinuar të gjithë fëmijët e tij. Megjithatë, ai rregullisht ka mbështetur lidhjet e debatueshme mes vaksinave dhe autizmit dhe ka argumentuar se është më e sigurt të prekesh nga koronavirusi sesa të vaksinohesh kundër tij.

Anëtarët e familjes së famshme politike Kennedy janë shprehur kundër pikëpamjeve të tij.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG