Lidhje

Situatë emergjente nga devijimi i lumit Drin


Ashta, fshati që rrezikohet nga vërshimi i Lumit Drin
Ashta, fshati që rrezikohet nga vërshimi i Lumit Drin

Specialistët e Ministrisë së Bujqësisë dhe ato të bordit të kullinit në Shkoder po e vlerësojnë si emergjente nevojën e ndërhyrjes në bregun e Lumit Drin, pranë fshatit Berdicë e Sipërme, ku rrezikohen nga shembja një numër banesash dhe biznesesh private. Sipas specialistëve, punimet që po kryhen për ndërtimin e Hidrocentralit të Ashtës kanë sjellë devijimin e shtratit të Lumit Drin, i cili tani po gërryen sipërfaqe të mëdha toke.

XS
SM
MD
LG