Lidhje

Revolta e ish të burgosurve politikë

  • Pëllumb Sulo

Reth 18 kilometër larg qytetit të Fushë Arrësit, në një zonë të humbur mes malesh, vazhdojnë të qendrojnë në këmbë ndërtesat e ish burgut famëkeq të Qafë-Barit, ku kaluan vuajtjet e tyre më shumë se 500 ish të burgosur politikë. Një pjesë prej tyre, pjesëmarrës në revoltën, që u zhvillua këtu 28 vite më parë, janë rikthyer për të dëshmuar çfarë ngjau ato ditë dhe si strukturat e diktaturës komuniste e shtypën me dhunë dhe viktima revoltën e të burgosurve politikë të Qafë-Barit.

XS
SM
MD
LG