Lidhje

Chantal Chamandy - një zë i ri nga Lindja e Mesme


Një këngëtare me origjinë nga Lindja e Mesme po bën emër në Shtetet e Bashkuara. Chantal Chamandy po reklamon në tregun amerikan albumin Love Needs You ku gërshetohen elementët e muzikës arabe, latine dhe evropiane.

Chantal Chamandy e ka origjinën nga shumë vende ashtu sikurse edhe muzika e saj që nuk i përket vetëm një zhanri. Por nuk ka asnjë për tu shqetësuar për këtë këngëtare kanadeze me origjinë libaneze dhe egjyptiane. Për shumë ajo ka shumë kohë që është një legjendë e muzikës falë zërit të saj shoqërues në Dancin the Night Away nga Voggue. Për të tjerë, u deshën 24 vjet para se ajo vetë të shijonte suksesin me të njëjta përmasa me CD e re Love Needs You duke u ngjitur në krye të klasifikimeve me këngën You Want Me.

Një vit më vonë ajo shënon përsëri sukses me baladën Feels Like Love ku shoqërohet nga kitaristi dhe ish vokalisti i grupit Gipsy Kings, Chico Castillo. Kënga, thotë Chantal, rrezikoi të përfundonte pa u përfshirë në album. Kur e dëgjoja mendoja se nuk i përshtatej albumit tim pasi ishte pak më kontemporare. Ndjeva se asaj i mungonte diçka, kështu që kërkova ndihmën e Chico Castillos. U bëmë miq menjëherë. Shkuam në studio. I dhashë një gotë verë dhe i thashë - A mund ta këndosh këtë këngë në anglisht – Ai nuk kishte kënduar asnjëherë në anglisht por insistova ta këndonte në anglisht dhe pasi e dëgjova këngën me zërin e tij tingëllonte shumë ndryshe.

Në album janë të gjitha zhanret që nga rroku, muzika e diskove dhe baladat e fuqishme. Lidhja që i mban ato së bashku është këngëtarja me shumë rrënjë. Influenca e Lindjes së Mesme është e pakundërshtueshme, por në të ka edhe ngjyrime aziatike dhe evropiane. Është jnë përzierje e muzikës pop me atë të Lindjes së mesme, latine... pak nga të gjitha. Të gjithë mund të marrin diçka prej andej. Është si menuja e një restoranti, thotë ajo.

Duke reklamuar CDnë e re në Amerikë vetë disa ditë pas konfliktit të fundit midis Izraelit dhe Libanit këngëtarja nuk i fshehu dot emocionet për të afërmit që ka atje. Ëndra ime është të vazhdojë të kem sukses në mënyrë që një ditë të mund të ndryshojë diçka si artiste.

XS
SM
MD
LG