Lidhje

Konsultime të pritshme Prishtinë-Beograd pas paraqitjes së propozimit “Ahtisari”

  • Linda Karadaku-Ndou

Ky muaj pritet të jetë muaj konsultimesh midis Prishtinës dhe Beogradit, me ndërmjetësim ndërkombëtar, para se zoti Ahtisari të hartojë propozimin e tij përfundimtar, i cili do t’i paraqitet Këshillit të Sigurimit.

Zoti Ahtisari tha të enjten në Prishtinë se propozimin e tij shpreson t’ia paraqesë Këshillit të Sigurimit në muajin mars.

Propozimi i zotit Ahtisari hap rrugën për pavarësinë e Kosovës, ndërkohë që ofron garanci të forta për pakicat etnike, veçanërisht për serbët. //az//

XS
SM
MD
LG