Lidhje

Prodhohet një telefon i ri për mbi 50-vjeçarët


Është thënë më parë, se teknologjia krijohet më tepër për t’u shërbyer moshave të reja. Por kjo thënie nuk qëndron më.

Në kohën tonë, kur telefonët celularë po bëhen përherë e më të vegjël dhe më të komplikuar, një kompani elektronike në Austri ka prodhuar një telefon celular posacerisht për personat 50 vjeç e lart.

Firma austriake "Emporia", e ka quajtur telefonin e ri “Telefoni i jetës”. Ai ka butona të mëdhenj, ku numrat janë të mëdhenj, rreth 7 centimetra, pra që lexohen shumë me lehtësi. Ata janë në ngjyrë portokalli dhe sfodi ku vendosen, është njëngjyrësh, që e lehtëson leximin e tyre edhe nga njerëzit që nuk shohin mirë.

Në vend të kameras, apo aparatit per të dëgjuar muzike, qe e preferojnë të rinjtë, telefoni i ri ka një altoparlant dhe një funksion me vibracion tepër të gjatë, për ta lajmëruar të zotin për telefonatat.

Telefoni ka vetëm funksionet bazë të një celulari, që veprojnë me 4 butona, me të cilat dërgohen dhe merren telefonata dhe mesazhe me tekst, si dhe funksionin e numeratorit telefonik. Prodhuesit e telefonit thonë se një numër të moshuarish që e kanë provuar telefionin e ri e kanë pëlqyer atë. Tani për tani, ky lloj telefoni kushton 190 Euro.//lk

XS
SM
MD
LG