Lidhje

Shkodra strehë e hebrenjeve gjatë Luftes së Dytë Botërore


Shkodra është nje nga qytetet e Shqipërise, ku gjatë Luftës se Dytë Botërore u strehuan një numër familjesh hebreje, duke gjetur mbështetjen dhe mikpritjen tradicionale shqiptare. Në disa familje të vjetra të Shkodres ruhen ende kujtime të shumta për hebrejte e strehuar gjatë luftes.

Të ngjashme

XS
SM
MD
LG