Lidhje

Tiranë - Vazhdojnë polemikat për gjyqtarët


Në Shqipëri shumica e djathtë në pushtet vlerësoi se dekretet e presidentit Bamir Topi për emërimin e 5 anëtarëve të gjykatës kushtetuese janë sipas saj në shkelje të procedurave dhe kushtetutës duke paralajmëruar kështu mundësinë e rrëzimit të tyre. Megjithatë në seancën parlamentare do të vendoset se çfarë do të bëhet duke qenë se dekretet duhet të hidhen detyrimisht në votë. Opozita nga ana e saj përsëriti se e konsideron këtë veprim si një përpjekje të shumicës për të vënë nën kontroll sistemin e drejtësisë. //bsa//

XS
SM
MD
LG