Lidhje

Astronautët dalin nga Stacionin Orbital për riparime


Astronautët në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës po zhvillojnë sot ecjen më të gjatë të misionit të tyre, gjatë së cilës do të riparojnë një pajisje të dëmtuar. Dy nga astronautët e Stacionit Hapësinor do të qëndrojnë rreth 7 orë në hapësirë, ku do të pastrojnë dhe lubrifikojnë një lidhje që mundëson kthimin e paneleve diellore përballë diellit. Puna u vështirësua kur një instrument me vlerë 100 mijë dollarë u shpëtoi nga dora astronautëve gjatë një ecjeje të mëparshme. Ndërkohë, inxhinerët në Tokë do të përpiqen ta zgjidhin problemin me një sistem të ri për shndërrimin e lëngjeve të panevojshme në ujë të pijshëm për astronautët. Ky sistem u bllokua dy herë dje gjatë një prove. //ii

XS
SM
MD
LG