Lidhje

Kosova gjatë vitit 2008


Viti 2008 ishte një vit ngjarjesh historike për Kosovën. Më 17 shkurt, ajo shpalli pavarësinë nga Serbia dhe shteti i ri u njoh menjëherë nga Shtetet e Bashkuara dhe vendet kryesore evropiane. Zgjerimi i njohjes ndërkombëtare ishte një ndër sfidat kryesore të Kosovës gjatë vitit që po mbyllet. Pas disa manovrash diplomatike, të cilat u pritën me një farë shqetësimi nga shqiptarët, në muajin dhjetor, EULEX-i, misioni i Bashkimit Europian për rendin dhe ligjin filloi të shtrihet në mbarë Kosovën. Me ngjarjet kryesore në Kosovë gjatë vitit 2008 do t'ju njohim të hënën në programin Ditari, ora 18:00.

XS
SM
MD
LG