Lidhje

Shqipëria eksporton energji, por humbjet në rrjet vazhdojnë

  • Pëllumb Sulo

Shqipëria po eksporton energji elektrike në rajon, pas përmirësimit të ndjeshëm të situatës hidroenergjitike, në tre hidrocentralet më të mëdhej të vendit, që gjenden në kaskadën e lumit Drin. Po ndërkohe që ekporti i energjisë pritet të ndikojë në përmirësimin e situatës financiare të Koorporatës Elektroenergjitike Shqiptare, humbjet në rrjet dhe niveli i pagesës së faturave të energjisë nuk janë ende në kuotat e parashikuara nga vetë Koorporata dhe Banka Botërore.//lk

XS
SM
MD
LG