Lidhje

Historianët Meta dhe Dezhgiu mbi 100 vjetorin e gazetës "Dielli"


Gazeta "Dielli", mbushi këtë vit 100 vjetorin e saj. Me këtë rast, shoqata mbarëshqiptare e Amerikës "Vatra" organizoi të shtunën në Nju Jork një konferencë kulturore. "Dielli" nisi të botohej më 15 shkurt të vitit 1909, fillimisht me kryeredaktor mendimtarin dhe patriotin e shquar Fan Noli dhe më pas nën drejtimin e një intelektualit tjetër shqiptar, Faik Konicës. Mes pjesëmarrësve në seminar ishin edhe historianët nga Shqipëria Beqir Meta dhe Muharrem Dezhgiu.

XS
SM
MD
LG