Lidhje

Prishtina zyrtare në përgjigje të raportit mbi trafikun njerëzor


Në raportin e Departamentit Amerikan të shtetit për trafikimin e qenieve njerëzore, thuhet se Kosova vazhdon të jetë burim, vend kalimtar por edhe destinacion për trafikimin e femrave dhe fëmijëve për shfrytëzim seksual. Në raport kritikohet qeveria se nuk po e përmbush në tërësi as minimumin e standardeve për të eliminuar trafikimin, edhe pse po bën hapa thelbësorë në këtë drejtim. Drejtues të qeverisë së Kosovës thanë sot se raporti pasqyron edhe shqetësimet e institucioneve të vendit për këtë dukuri.

XS
SM
MD
LG