Lidhje

Kosovë: PNUD jep ndihma për viktimat e dhunës në familje


Programi për Zhvillim i Kombeve të Bashkuara u dha sot nga 50 mijë dollarë pesë shtëpive të sigurta në Kosovë, të cilat u ofrojnë strehim viktimave të dhunës në familje. Kjo ndihmë, thanë zyrtarët, synon krijimin e një mjedisi më të sigurt për gratë dhe vajzat viktima të dhunës si dhe luftimin e trafikimit të njerëzve. Shkalla e dhunës ka bërë që secila nga shtëpitë e sigurta brenda vitit të trajtojë mesatarisht 100 raste të tilla.

XS
SM
MD
LG