Lidhje

Tamiflu, më shumë dëme sesa të mira për fëmijët


Shkencëtarë në Britani po paralajmërojnë që fëmijëve të mos u jepen ilaçe si Tamiflu, duke thënë se këto barna mund t’u sjellin fëmijëve më shumë dëme sesa të mira.

Ekspertë nga universiteti i Oksfordit thonë se ilaçe si Tamiflu pakësojnë kohëzgjatjen e gripit tek fëmijët vetëm me një ditë, por nuk i çlirojnë ata nga simptoma të tilla si astma dhe infeksioni në vesh.

Shkencëtarët gjithashtu thonë se trajtimet e gripit me barna si Tamiflu mund të shkaktojnë të vjella të cilat çojnë në humbjen e lëngjëve të trupit tek fëmijët.

Ekspertët thonë se studimi i tyre vlen për gripin stinor, por ata mendojnë se rezultatet janë të vlefshme edhe ndaj gripit pandemik që shkaktohet nga virusi A-H1N1./al/

XS
SM
MD
LG