Lidhje

Protestë në Ulqin ndaj moskthimit të pronave në Valdanos


Disa qindra qytetarë të Ulqinit, në Mal të Zi, pronar të Gjirit te njohur të Valdanosit, protestuan mbrëmë duke kërkuar kthimin e pronës së tyre. Të mbështetur nga Shoqata e ullishtarëve të Ulqinit dhe Keshilli për kthimin e pronës, protestuesit paralajmëruan se do t'i drejtohen Gjykatës Ndërkombëtare të Strasburgur, nëse qeveria e Malit të Zi nuk anulon vendimin për nisjen e procedurave të privatizimit të Valdanosit. Gjiri i Valdanosit është një nga më të bukurit e bregdetit malazez, i njohur edhe për siperfaqet e mëdha me ullishta. Rreth 30 vite më parë, kjo zonë u konfiskua nga ish qeveria jugosllave me pretendimin për t'u shndërruar në një bazë ushtarake.

XS
SM
MD
LG