Lidhje

Zbatimi i ligjit të lustracionit në Maqedoni

  • Isak Ramadani
  • Shkup

Që sot e deri më 30 shtator zyrtarët me funksione të larta shtetërore në Maqedoni duhet të dorëzojnë deklaratat tek Komisioni për verifikimin e fakteve për të vërtetuar se nuk kanë qenë bashkëpunëtorë të shërbimeve sekrete. Ata që zbulohen se kanë qenë informatorë duhet të lënë postet e tyre. Ndërkohë, flitet se shumë dosje janë zhdukur nga arkivat dhe institucionet përkatëse në Maqedoni pas pavarësisë së vendit.

XS
SM
MD
LG