Lidhje

Shkodër: Ekspozita për rihapjen e institucioneve fetare


Ne Shqiperi po perkujtohet 19 vjetori i rihapjes se institucioneve fetare pas nje periudhe te gjate persekutimi dhe dhune, qe regjimi komunist ushtroi mbi institucionet fetare, kleriket dhe besimtaret shqiptare. Shkodra ishte qyteti i pare ku, ne nentorin e vitit 1990, me nismen e vete banoreve, u rihapen kisha dhe xhamia e pare ne Shqiperi. Ne perkujtim te kesaj ngjarje, Myftinia e Shkodres hapi keto dite ekspoziten "Besimi qe nuk shuhet", deshmi kjo e persekucionit komunist ndaj fese si dhe kontributit te klerikeve e besimtareve per mbrojtjen e besimit dhe ceshtjes kombetare.

XS
SM
MD
LG