Lidhje

Zbatimi i ligjit të lustrimit në Maqedoni

  • Isak Ramadani
  • Shkup

Verifikimi i pastertise se figurave publike ne Maqedoni, nje proces qe ka filluar me se voni ne rajon, duket se po hase ne veshtiresi. Vendimi i Gjykates Kushtetuese per te shfuqizuar perkohesisht disa nene te ligjit per lustrimin, ka shkaktuar mjaft debate politike ne vend. Deri tani jane verifikuar vetem disa dhjetra deklarata te bartesve te funksioneve publike dhe asnje nuk rezulton te kete qene bashkepunetor i sherbimeve sekrete ne te kaluaren. Ligji perfshinte periudhen prej pas luftes se Dyte Boterore deri ne vitin 2000, ndersa me vendim te Gjykates Kushtetuese kjo eshte bere deri ne vitin 1991 kur u pavaresua Maqedonia.

XS
SM
MD
LG