Lidhje

Duhani për shëndetin - 2001-06-30


Studime të reja tregojnë se ngjitëset me nikotinë që mbahen në trup për të luftuar vesin e pirjes së duhanit mund të jenë të dëmshme nëse përdoren për një periudhë të gjatë kohe. Studimi u botua në Revistën Nature Medicine dhe thekson se sasitë e larta të nikotinës stimulojnë shtimin e enëve të gjakut që mund të kenë efekt pozitiv për pacientët që vuajnë nga probleme të qarkullimit të gjakut. Por raporti paralajmëron se pasojë e ngjitëseve me nikotinë mund të jenë edhe shtimi i tumoreve kanceroze, si dhe i pllakës që bllokon enët e gjakut. Shkencëtarët amerikanë që zhvilluan këtë studim thonë se njerëzit që përdorin ngjitëse me nikotinë për të luftuar vesin e duhanit, duhet t’i përdorin këto ngjitëse vetëm për një periudhë të shkurtër kohe.

XS
SM
MD
LG