Lidhje

Përbërja e qeverisë - 2001-09-06


Presidenti i Republikës, Rexhep Mejdani dekretoi sot qeverine e re te formuar nga kryeministri Ilir Meta. Sot pasdite pritet që kabineti i i ri të bëjë betimin te Presidenti, ndërsa ditën e hënë është parashikuar votbesimi në parlament.

Kryeministri 32 vjeçar Ilir Meta u rikonfirmua në këtë post pas gati dy vjet ne drejtimin e qeverisë. Kabineti i tij i ri nuk ka pësuar ndryshime të rëndësishme përsa i përket emrave që do të drejtojnë sektorët kyç të vendit si Rendi, Financat dhe Ekonomia. I ri është fakti që në krye të dipolomacisë për herë të parë në historinë e vendit do të jetë një grua: Arta Dade është emëruar Ministre e Jashtme.

Gjithashtu në kabinetin e kryeministrit Meta që përbëhet nga 22 anëtarë do të ketë 5 ministra Shteti, ndër të cilët një për Integrimin Europian (Paskal Milo) dhe një për Energjitikën (Dritan Prifti).

1-Kryeministër Ilir META(PS)

2-Zv.kryeministër Skender GJINUSHI(PSD)

3-Ministria e Punëve të Jashtme Arta DADE(PS)

4-Ministria e Rendit Publik Ilir GJONI(PS)

5-Ministria e Mbrojtjes Pandeli MAJKO(PS)

6-Ministria e Drejtesisë Sokol NAKO(PS)

7-Ministria e Financave Anastas ANGJELI(PS)

8-Ministria e Ekonomisë Publike dhe Privatizimit Mustafa MUCI(PS)

9-Ministria e Bashkëpunimit Ekonomik dhe Tregtisë Ermelinda MEKSI(PS)

10-Ministria e Punëve Publike dhe Turizmit Bashkim FINO(PS)

11-Ministria e Bujqësisë dhe Ushqimit Agron DUKA(I pavarur)

12-Ministria e Transportit Maqo LAKRORI(PS)

13-Ministria e Arsimit dhe Shkencës Ben BLUSHI(PS)

14-Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve Luan RAMA(PS)

15-Ministria e Punës dhe Cështjeve Sociale Skënder GJINUSHI(PSD)

16-Ministria e Shëndetësisë Gjergj KOJA(PS)

17-Ministria e Pushtetit Vendor dhe Decentralizimit Arben IMAMI(PAD)

18-Ministria e Ambientit Et’hem RUKA(PS)

19-Ministër Shteti pranë Kryeministrit Ndre LEGISI(PS)

20-Ministër Shteti për Integrimin Evropian Paskal MILO(PSD)

21-Minister Shteti per Energjine Dritan PRIFTI(PS)

22-Ministër Shteti Niko KACALIDHA(PBDNJ)

23-Ministër Shteti Lufter Xhuveli(PA)

XS
SM
MD
LG