Lidhje

Fillon punën Departamenti për Sigurimin Kombëtar - 2003-01-24


Sot fillon nga puna Departamenti amerikan për Sigurimin Kombëtar, i ngarkuar për të mbrojtur Shtetet e Bashkuara nga sulmet terroriste.

Në departamenin e ri që drejtohet nga ish guvernatori i Pensilvanisë, Tom Ridge, janë shkrirë 22 agjenci federale në një zyrë të vetme në nivel kabineti.

Departamenti për Sigurimin Kombëtar do të ketë përgjegjësinë për mbrojtjen e kufijëve, imigracionin, sigurimin e transportit dhe bashkërendimin e veprimeve të qeverisë në raste urgjente.

//rd//

XS
SM
MD
LG