Lidhje

Kosovë: shpallen rezultatet e zgjedhjeve parlamentare - 2004-11-03


Sot në Kosovë u shpallën rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve parlamentare të 23 tetorit, sipas të cilave numrin më të madh të votave i kanë fituar Lidhja Demokratike, Partia Demokratike, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Lista e qytetarëve “Ora”. Atyre do t’u bashkohen në Parlament edhe 13 parti të tjera politike të cilat kanë fituar ndonjë vend nëpërmjet votave të derjtëpërdrejta apo nga vendet e rezervuara për pakicat kombëtare.

Lidhja Demokratike e Kosovës 45.42 për qind – 47 vende në Parlament.

Partia Demokratike e Kosovës 28.85 për qind - 30 vende

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës 8.39 për qind - 9 vende

Lista e qytetarëve “ORA” 6.23 për qind - 7 deputetë.

Partia Shqiptare Demokristiane e Kosovës 1.80 për qind - 2 deputetë.

Partia Demokratike Turke e Kosovës 1.21 për qind - 1 vend

Partia e Drejtësisë 1.02 për qind - 1 vend.

Lëvizja Popullore e Kosovës, - 1 vend.

Partia Liberale e Kosoves – 1 vend.

Lista Serbe per Kosovën dhe Metohinë – 8 nga 10 vendet e rezervuara per komunitetin serb

Lista qytetare Serbia – 2 nga vendet e rezervuara

Shtatë parti politike të pakicave kombëtare joserbe ndajnë 10 vende të rezervura.

Parlamenti i Kosovës ka gjithsejt 120 vende.

__________________________________

XS
SM
MD
LG