Lidhje

Agroturizmi në Alpet shqiptare

  • Pëllumb Sulo

Alpet janë një pasuri e veçantë e biodiversitetit dhe kulturës shqiptare. Studiuesit e Bankës Gjenetike po eksplorojnë zonën, duke koleksionuar varietetet më me vlerë, për t'ua kthyer banorëve në funksion të zhvillimit të agroturizmit.

Me përmirësimin e infrastrukturës rrugore, fermerët e zonave të njohura si Vermoshi, Thethi dhe Valbona kërkojnë mbështeje në ruajtjen dhe zhvillimin e produkteve tradicionale të zonës së Alpeve.

XS
SM
MD
LG